Debuutbundel inwoner

cover inwoner, illustraties Bas KostersOp 4 augustus presenteerde ik op het Tuinfeest mijn debuutbundel ‘inwoner’. Een dichtbundel over een fictieve stad, waarin de hoofdpersoon van observator tot deelnemer wordt. De bundel onderzoekt verschillende aspecten van de stad, van krimpregio’s tot lunchrooms en van zwervers op straat tot de onaantastbare elite. Maar het is ook een tijdsdocument dat chronologisch mijn komst naar een nieuwe stad en het vinden van mijn plek daar in woorden vangt.

Inwoner is ook een mooie samenwerking geworden. Als illustrator voor de bundel ontwierp mijn broer, Bas Kosters, een terugkerend personage: de ‘huisman’. Deze figuur spiegelt door de bundel heen de poëzie op Bas’ onnavolgbare wijze.
Tekst en beeld vonden bij de kleinschalige uitgeverij Anderszins een goede plek; uitgever Fiet van Beek zag de kracht van de combinatie poëzie/illustratie en hielp de bundel prachtig vorm te geven.

Literaire website Tzum schreef over de presentatie, daarnaast publiceerde de Stentor op 9 augustus een dubbelinterview met Bas en mij

Inwoner is bij elke boekhandel in Nederland en Vlaanderen te bestellen, of via Libris.nl.
Nederlandstalig | Paperback | ISBN 9789492994004 | augustus 2018 | 80 pagina’s