Biografie

portret_wibo_250916_007

Van liedtekst naar poëzie en proza
Wibo Kosters begint met schrijven in 2004; liedjes voor de pop/rockformatie Control en later voor bluesrockformatie Cellblock, waar hij als zanger/gitarist door het leven gaat. Van daaruit volgt al snel de stap naar poëzie. Wibo werd de afgelopen jaren gepubliceerd in diverse literaire tijdschriften en op diverse literaire websites: Op Ruwe Planken, De Brakke Hond, Opspraak, Art04, Poëzie.Gl, op Krakatau.nl, de Optimist, Meandermagazine en in een aantal verzamelbundels, waaronder meerdere malen de top-100 bundel van Turing.
Sinds 2010 schrijft Wibo ook proza. Korte verhalen verschenen in Lava Literair, tijdschrift Strak, de Ruwe Gelderlander en  Op Ruwe Planken. Daarnaast blogt hij over minimalisme op ‘lege witte kamer’.

Optreden en organiseren
Wibo won de Gelderse slam, werd Slampion van Enschede en eindigde als 4e op het NK Poetryslam (2010). Hij treedt met regelmaat solo op, maar is ook lid van  dichterscollectieven Brommerdief en De korte metten. Daarnaast organiseert hij met Coffee Together de Deventer editie van Shut up and write.

Deventer dichter en Overijssels Dichtersgilde
Wibo is stadsdichter van Deventer voor de periode 2017-2019. Daarbij is hij te volgen via Facebook en de website Deventer dichter. Op 4 augustus 2018 werd hij benoemd als gildelid van het nieuw opgerichte Overijssels Dichtersgilde.

Op 4 augustus verscheen zijn debuutbundel ‘inwoner’ bij uitgeverij Anderszins.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s