Biografie

portret_wibo_250916_007

Wibo Kosters begint met schrijven in 2004; liedjes voor de pop/rockformatie Control en later voor bluesrockformatie Cellblock, waar hij als zanger/gitarist door het leven gaat. Van daaruit volgt al snel de stap naar poëzie. Wibo won de Gelderse slam, werd Slampion van Enschede en eindigde als 4e op het NK Poetryslam (2010). Hij werd de afgelopen jaren gepubliceerd in diverse literaire tijdschriften en op diverse literaire websites: Op Ruwe Planken, De Brakke Hond, Opspraak, Art04, Poëzie.Gl, op Krakatau.nl, de Optimist, Meandermagazine en in een aantal verzamelbundels, waaronder meerdere malen de top-100 bundel van Turing. In 2018 verscheen zijn debuutbundel inwoner bij uitgeverij Anderszins.
Sinds 2010 schrijft Wibo ook proza. Korte verhalen verschenen in Lava Literair, tijdschrift Strak, de Ruwe Gelderlander en  Op Ruwe Planken. In 2019 verscheen zijn romandebuut Radio Transzoeloe.

Wibo was stadsdichter van Deventer 2017-2019, en lid van het Overijssels Dichtersgilde 2018-2020. Daarnaast blogt hij over minimalisme op ‘lege witte kamer’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s