Op weg naar een bijzondere uitgave: Wegenkaart

Zoals je misschien zult weten draag ik op 3 augustus het stadsdichterschap van Deventer over aan mijn opvolger/opvolgster. Om mijn afscheid te vieren met zoveel mogelijk mensen ben ik nu bezig met mijn grootste project ooit. Ik leg je graag uit wat we gaan doen.

Mensen verbinden
Voor mij gaat het stadsdichterschap over verbinden. Door poëzie ten dienste te stellen van leuke en goede initiatieven. Maar ook door met zoveel mogelijk mensen en partijen samen te werken. En ik vond juist dat mijn afscheid ook in het teken van verbinding moest staan. Daarom bedacht ik een project waarin we met heel veel toffe mensen samen kunnen werken.

De afgelopen twee jaar heb ik met muzikanten, singer-songwriters, dichters, DJ’s en geluidskunstenaars samengewerkt. En samen met Vera bon, Jeroen Diepenmaat, Robin Bleeker, De Reisgenoot, DJ Elemenopee, Brommerdief, de Rocking Waldo’s en Martijn Holtslag van KNARS maken we nu een elpee, Wegenkaart, met mijn favoriete (stads)gedichten op muziek. Die gedichten worden bovendien, gecureerd door undergrounduitgeverij Petrichor, geïllustreerd door negen fantastische kunstenaars: Hellen Abma, Viorica Cernica, Aalt van de Glind, Bas Kosters, Bart Koldewee, Rien Renema, Marcel Herms, Lies Kortenhorst en Yelitza Jansen.. De plaat presenteren we op 3 augustus, op het Tuinfeest.

Documentairemaker Sharon Kromotaroeno maakte bovendien een geweldige minidocu over mijn project. Als je die kijkt, snap je iets beter wat ik voor ogen heb;-)

Meedoeners
Om deze plaat op poten te zetten heb ik met succes een aantal fondsen aangeschreven en subsidies aangevraagd. Alleen kan ik daarmee niet alle kosten dekken. Juist in de geest van dit project, het verbinden van mensen in initiatieven, ben ik daarom een crowdfunding-actie gestart. Ik geloof heel erg in dit project, en hoop dat jij, als je er ook in gelooft en het tof vindt, mee wilt doen.
Voor jouw deelname kun je allerlei mooie beloningen kiezen, van een digitale download van de elpee tot een optreden bij je thuis. Kijk daarvoor op: https://www.voordekunst.nl/projecten/8701-de-meest-poetisch-muzikale-elpee-ooit#

Maar je helpt ons ook door andere mensen over ons project te vertellen. ‘Live’ natuurlijk, maar ook via je social media.
Zelf communiceer ik erover via:
facebook.com/dedeventerdichter
facebook.com/wibokosters
Als je onze berichten van daaraf wilt delen, heel graag!